Lancering magazine TOEKOMST

Half november 2020 wordt in het buitengebied tussen Borculo en Lochem huis aan huis het eerste nummer van het Magazine TOEKOMST worden verspreid. Doel van het magazine is om de bewoners te betrekken bij de grote opgaven die in de buurten spelen.

Wat gebeurt er in de buurtschappen en wat verbindt de mensen als het om de toekomst gaat? Het Magazine laat zien, dat de toekomst letterlijk om de hoek staat. Het eerste nummer betreft een proefnummer. Evaluatie moet inzicht geven in de mogelijkheden om de komende drie jaar nog 9 nummers uit te brengen.

TOEKOMST is een initiatief van de Proeftuin Nettelhorst, waarin het burgerinitiatief ‘de slimste weg’ samenwerkt met ondernemers, onderzoekers en overheden. Samen werken zij aan een gezonde, veilige en duurzame gebiedsontwikkeling op en rond de Nettelhorsterweg (N825). Hun motto is ‘samen leren en innoveren’. Om de bewoners van de buurten rond de weg meer bij de gebiedsontwikkeling te betrekken, is het idee voor een Magazine ontstaan.

De inhoud van het magazine heeft betrekking op het alledaagse leven, verbonden met de thema’s van de toekomst als Nieuwe economie, Nieuw wonen en werken, Voeding en landbouw, Nieuwe mobiliteit, Klimaat en energie. Zo komen er lokale plattelandspioniers aan het woord, mensen die de toekomst nu al vormgeven in hun eigen gebied. Het waterschap Rijn & IJssel vertelt over haar plannen met de Berkel, de Stichting Twickel over haar visie op haar landgoed Nettelhorst. Ook is er aandacht voor scholen en inwoners van het gebied. Wie zijn bijvoorbeeld nieuwkomers en wat zijn de jongste ontwikkelingen in de buurtschappen? Het gaat dus om het alledaagse leven in het gebied, gekoppeld aan de toekomst ervan.

Het eerste nummer van het Magazine is financieel mogelijk gemaakt door enkele adverteerders en door de gemeente Lochem, het Naoberfonds Berkelland en de stichting PakAn. Het initiatief voor het Magazine wordt gesteund door de belangengroepen in Geesteren, Gelselaar, Nettelhorst, Zwiep en Barchem. In die buurten wordt het Magazine gratis huis-aan-huis verspreid. Losse nummers kosten € 3,50 en het magazine wordt gratis in de Achterhoek bezorgd (buiten de Achterhoek wordt € 3,75 verzendkosten in rekening gebracht). Eén of meer magazines kunnen worden aangevraagd via proeftuinnettelhorst@gmail.com ovv "TOEKOMST ontvangen" en uw adres. Houd er rekening mee dat de oplage beperkt is, dus op = op! U kunt het magazine dan tegemoet zien vanaf 1 december. 

De digitale variant van dit magazine zal na het verschijnen van het magazine ook op deze website te lezen zijn. 

We stellen het op prijs wanneer u na het lezen van het magazine uw mening laat weten aan ons. Dit kan via deze link

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen