Meten = weten

In de Proeftuin Nettelhorst worden innovaties getest die bijdragen aan de doelstellingen. Nieuwe technologieën worden ingezet om van te leren en om verder op te bouwen; de ervaringen kunnen gedeeld worden met andere regio’s. Zo kunnen we de resultaten van Slimme signalering later op andere wegen inzetten.

Hierbij hoort ook dat de effecten van innovaties worden gemeten vóór en na het toepassen. Zo heeft Provincie Gelderland in de N825 een permanente meetlus liggen die de hoeveelheid verkeer, soort verkeer en snelheid van het verkeer meet.

Ook is er door de initiatiefnemers van de Slimste Weg, provincie Gelderland en partner Connected Worlds, in december 2018 een zogenaamd sensorhotel in gebruik genomen. Dit sensorhotel meet voornamelijk het geluid en fijnstof langs de weg. De actuele metingen zijn via deze link te bekijken.

Eind februari 2019 organiseerde provincie Gelderland de Einsteinweek. Deze week stond geheel in het teken van nieuwe technologieën en wat deze betekenen voor de opgaven waar we als samenleving voor staan. In het DigiLab werkten tijdens die week ambtenaren van de provincie en partners van de Slimste Weg aan het 3D-model van de N825. Het resultaat is te zien in een storymap. We zijn trots op het resultaat. Hieraan werkten mee: provincie Gelderland, ReintenInfra, CGI, Achmea, dBvision, 4 Silence en Provelu.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht op {0} leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen