Proeftuin Nettelhorst

De Proeftuin Nettelhorst is ontstaan vanuit het burgerinitiatief Slimste Weg en wordt als een gebiedsgerichte opgave gezamenlijk opgepakt met de overheden. Samen bouwen we aan een regio waar we trots op zijn. Vanuit een intrinsieke motivatie zijn we samen eigenaar van een aantal opgaven (in de omgeving) van de Nettelhorsterweg, die het mogelijk maken duurzame waarden voor toekomstige generaties veilig te stellen. Vanuit deze ambitie werken we aan strategische (gebieds-)opgaven. In Proeftuin Nettelhorst spelen drie thema’s:

  • Slimme mobiliteit

  • Fossielvrij en circulaire economie

  • Beleefbaar landschap

Deze website is bedoeld om de kennis die de partners opdoen in de Proeftuin Nettelhorst te delen, zodat dit leidt tot meer kennis bij leveranciers, bedrijven, onderwijs en overheden. We willen bijdragen aan een actieve participatie door bewoners in diverse projectonderdelen. Ook willen we met deze website alle verbonden partijen zorgvuldig en tijdig van informatie voorzien over en door de Proeftuin. Betrokken partners kunnen zelf informatie op deze website plaatsen.

Nieuws

16 juli 2020 - Nieuwsbrief - zomerupdate

Proeftuin Nettelhorst heeft zijn eerste e-mail nieuwsbrief verstuurd. In deze nieuwsbrief leest u meer over de planning van de werkzaamheden, geluidsmaatregelen, slimme signalering en de aanbesteding. De nieuwsbrief kunt u hier lezen.

18 december 2019 - Testsite Geluidsrail geopend

Op 18 december 2019 hebben de leden van de Proeftuin Nettelhorst de testsite Geluidsrail geopend bij De Melktap in Geesteren. In aanwezigheid van gedeputeerde Jan van der Meer en de wethouders Anjo Bosman (Berkelland) en Eric-Jan de Haan (Lochem) werd de openingshandeling verricht.
De Geluidsrail past prachtig in onze ambitie om innovaties zichtbaar te maken, die helpen om de wegen in ons land, gezond, veilig en duurzaam te doen zijn. Te beginnen met de N825. Peter Tinga van onze partner Metadecor lichtte de werking van de Geluidsrail en de inrichting van de testsite toe.

28 november 2019 - Inloopbijeenkomst N825

De provincie nodigt omwonenden uit voor een inloopbijeenkomst op 28 november 2019 van 18.00 tot 20.30 in De Melktap over de N825 Nettelhorsterweg. Samen met de Proeftuin Nettelhorst worden omwonenden geïnformeerd over de diverse ontwikkelingen rondom de Nettelhorsterweg. Zowel de plannen van de provincie als die van Proeftuin Nettelhorst worden deze avond toegelicht, met aandacht voor  het vervolgproces. Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Marieke Looijen, 026 359 9856of per e-mail via m.looijen@gelderland.nl. Meer informatie over het project vindt u op de website van provincie Gelderland.

16 september 2019 - Verkeersbord onthuld

Op maandag 16 september 2019  werd in de stromende regen een uniek verkeersbord onthuld op de kruising met de Broekstraat. Dit verkeersbord werd ontworpen door leerlingen uit groep 7/8 van  de Daltonschool. De realisatie werd mogelijk gemaakt door provincie Gelderland. Dit verkeersbord is het eerste zichtbare resultaat van de werkgroep 'slimme signalering'.

 

Cookie-instellingen